NOORDWIJK - De districtsrecherche Leiden-Bollenstreek heeft drie verdachten aangehouden voor het steekincident aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Daar raakte in de nacht van zondag 28 op maandag 29 mei een 19-jarige jongen gewond. Een van de verdachten, degene die vermoedelijk gestoken heeft, zit nog vast.

Maandagnacht 29 mei kwam rond 4.15 uur bij de politie de melding binnen dat op de Hoofdstraat iemand gestoken zou zijn. Hier zou een groep van meerdere personen bij betrokken zijn. Het slachtoffer, een 19-jarige jongen uit Voorhout, moest naar het ziekenhuis voor behandeling aan zijn verwondingen. De recherche deed sindsdien onderzoek naar deze ernstige zaak en riep getuigen op zich te melden.

Herkend door camerabeelden


Het rechercheonderzoek leidde tot de identiteit van in totaal drie verdachten. Door camerabeelden herkende een agent een van de verdachten op straat. Hij werd direct aangehouden. Na verder onderzoek konden de Noordwijkerhouters van 17, 18 en 19 jaar oud medio juni worden aangehouden. Een van hen, de 18-jarige, zit nog vast. De andere verdachten zijn inmiddels heengezonden, maar blijven wel verdacht van betrokkenheid.