NOORDWIJK - Onderzoek naar verduisterde politiekleding heeft maandag 30 oktober geleid tot de aanhouding van een 63-jarige man uit Noordwijk. Hij is werkzaam als medewerker beveiliging bij de Eenheid Noord-Holland en tevens als politievrijwilliger in de Eenheid Den Haag.


Vorige week is de politie na een melding naar een woning in Den Haag gegaan. Daar troffen ze allerhande dienstkleding aan. Die leek te zijn geleverd door een medewerker beveiliging uit de Eenheid Noord-Holland. Maandag is de man aangehouden en zijn onder meer zijn woning en de kluisjes op zijn werk doorzocht. Daar werden grote hoeveelheden politiekleding aangetroffen.

Hij lijkt zich over een langere periode schuldig te hebben gemaakt aan het doorverkopen van kleding en andere attributen van het politieuniform (geen vuurwapens). Hoe hij aan zoveel dienstkleding kon komen en aan wie hij het heeft verkocht, wordt op dit moment onderzocht. De verdachte is na verhoor in afwachting van verder onderzoek woensdag op vrije voeten gesteld. Hij blijft wel verdachte.