NOORDWIJK - De politie hield donderdagavond 6 februari een 16-jarige jongen uit Noordwijk aan als verdachte van een poging straatroof op een 41-jarige vrouw. In het onderzoek is de politie op zoek naar twee specifieke getuigen.

Het 41-jarige slachtoffer fietste donderdagavond 6 februari rond 18.40 uur op het fietspad de Hoogeveenseweg (parallel aan de Provinciale weg N206) in de richting van Noordwijk toen zij de 16-jarige jongen tegemoet fietste. Even later op het fietspad probeerde de 16-jarige verdachte de vrouw te beroven. Toen dit niet lukte, sloeg de jongen op de vlucht. Doordat het slachtoffer direct de politie belde, kon de verdachte al snel worden aangehouden.

Twee specifieke getuigen gezocht
Voordat de poging beroving plaatsvond, passeerde de vrouw op de Hoogeveenseweg twee personen bij de houten brug, net voorbij de homo-ontmoetingsplaats. Een van deze personen was op de fiets en de ander was op de brommer. De recherche komt graag in contact met deze twee specifieke getuigen. Was u een van deze getuigen? Dan kunt u bellen met 0900-8844 of anoniem met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De 16-jarige jongen zit op dit moment nog vast en wordt vrijdag 7 februari gehoord.