NOORDWIJK - Vele malen vroeg zij hem niet te komen, of om weg te gaan. Hij kwam toch en ging niet weg, en toen ging het vreselijk mis. Een 25-jarige man uit Noordwijk stak in de nacht van 13 op 14 februari 2021 in Noordwijk zijn vriendin dood. Het Openbaar Ministerie eiste vandaag 9 jaar cel tegen hem.

Het was een onstuimige relatie waarin volgens vrienden al eerder sprake was geweest van geweld. Vooral als er drank in het spel was. Vrienden van de 34-jarige vrouw vonden al lang dat ze verdachte moest verlaten, dat hij te veel dronk en niet goed voor haar was. Die dag had ze hem al meerdere keren berichtjes gestuurd: als hij vanavond dronken zou zijn, wilde ze niet dat hij langs kwam. Het was een duidelijke boodschap, maar verdachte heeft die later op de dag, in zijn dronkenschap, volledig in de wind geslagen.


Audio-opnamen
Doordat de vrouw de voicerecorder van haar telefoon had aangezet, zijn er duidelijke audio-opnamen van de ruzie en wat er aan het einde daarvan gebeurde. Het begon met ruzie, die te horen is, maar waar het werkelijk over ging is niet heel duidelijk. Verdachte schreeuwde woedend tegen zijn vriendin, met dubbele tong. Zij vroeg hem vooral meerdere keren om weg te gaan.

Op een gegeven moment is een ijselijke gil te horen, gevolgd door stilte. Na een tijdje lijkt verdachte te schrikken en is te horen hoe hij tegen zijn vriendin roept: "Sorry, sorry, (...) ik weet ook niet waarom ik het deed." Het slachtoffer leeft dan nog, maar de hulpdiensten die verdachte belt, kunnen niets meer voor haar doen.

Zelf gekozen
De verdachte is duidelijk in shock over wat er is gebeurd. Nadat de politie hem de audio-opname liet horen klapte hij dicht. Hij erkende dat hij was te horen op de opname, maar meer heeft hij daarover niet kunnen verklaren. Hij heeft vanaf het begin verklaard zich niet te kunnen herinneren wat hij heeft gedaan en waarom. In het bloed van verdachte is een hoog alcohol-percentage aangetroffen.

Uit alles blijkt dat verdachte geschokt is, dat dit nooit zijn bedoeling was en dat hij rouwt over zijn daad en het overlijden van zijn vriendin. Tegelijk staat buiten kijf dat het aan verdachte te wijten is dat het zover is gekomen. Hij heeft er zelf voor gekozen stomdronken te worden en daarna naar haar huis te gaan. Hij had weg moeten blijven, of weg moeten gaan. Aan de verzoeken van zijn vriendin moeten voldoen. De officier van justitie eiste op zitting 9 jaar cel tegen de man. Over drie weken doet de rechtbank uitspraak.