NOORDWIJK - De politie hield donderdagavond 20 januari na een achtervolging een 20-jarige man aan nadat hij zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De verdachte moest bovendien nog veertien dagen celstraf uitzitten, beschikte niet over een geldig rijbewijs en bleek onder invloed te zijn.

Rond 20.00 uur zag een agent op de Zwarteweg een automobilist een andere auto inhalen over dubbel doorgetrokken strepen. De agent verzocht daarom de automobilist om te stoppen om hem te kunnen bekeuren. De automobilist weigerde hier aan mee te werken en besloot ervandoor te gaan. De agent zette de achtervolging in. De verdachte haalde tijdens de achtervolging levensgevaarlijke capriolen uit door onder meer tegen het verkeer in te rijden, op een rotonde auto’s in te halen en ver boven de toegestane snelheden te rijden.

Op de Boerenburgerweg kwam de verdachte in botsing met een ander voertuig. Door toedoen van de airbags liepen beide bestuurders geen letsel op. De verdachte vluchtte uit zijn auto, maar de toegesnelde agent kon hem niet veel later aanhouden. De 20-jarige verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zit op dit moment vast. Bij de aanhouding bleek de man nog veertien dagen celstraf te moeten uitzitten. Bovendien beschikte hij niet over een geldig rijbewijs en bleek hij onder invloed te zijn. In zijn auto zijn meerdere verdovende middelen aangetroffen.