Pasen staat weer bijna voor de deur. Hoe leuk is het om dan uit te pakken met een heerlijke zelfgemaakte paastaart. Of wat dacht je van een speciale paascocktail?! Wij zijn zelf aan de slag gegaan om de beste recepten voor je uit te werken en wat zijn ze goed gelukt! Deze zijn zeker het proberen waard om een goede indruk te maken op je vrienden en (schoon)familie.


Paastaart
Wat heb je nodig?
- Ronde springvorm van 25 cm
- 1 pak kant en klare cake
- 2 pakken paasbokkepootjes
- 500 ml slagroom
- 1 fles advocaat
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 zakje klopfix
- Paasversiering

Bereiding

1. Snijd de cake in plakjes. Doe op de bodem van de springvorm een velletje bakpapier en snijd de randen af zodat het er mooi invalt. Bedek de bodem met plakjes cake. Om deze goed aan te drukken kun je de bolle kant van een lepel gebruiken.
2. Doe een laagje advocaat op de cake en smeer deze goed uit met een lepel.
3. Klop de slagroom met de vanillesuiker en klopfix tot deze stevig is.
4. Doe de helft van de slagroom op de taart en smeer deze uit.
5. Leg nog een laag met plakjes cake op de slagroom.
6. Herhaal stap 2 en 4.
7. Als laatste smeer je nog een laag advocaat over de taart.
8. Zet de taart voor minimaal 2 uur in de koelkast.
9. Snijd de bokkepootjes in de lengte doormidden.
10. Haal de taart uit de springvorm. Je kunt het beste met een scherp mes even langs de rand gaan voordat je deze los haalt.
11. Doe de bokkepootjes langs de rand van de taart. Om deze bij elkaar te houden kun je een touwtje of lint gebruiken.
12. Versier de taart met paasversiering naar keuze.

SMULLEN MAAR!