NOORDWIJK - De Grent in Noordwijk aan Zee wordt op en onder de grond opgeknapt. Daarvoor gaat de bekende straat wel een paar maanden dicht voor gemotoriseerd verkeer.


Omrijroutes

De Grent is van maandagochtend 4 september 2023 voor gemotoriseerde verkeer afgesloten. De afsluiting duurt tot vrijdagmiddag 22 december 2023. Wandelaars en fietsers kunnen erlangs. De bus blijft wel rijden over de Huis ter Duinstraat via Pickeplein naar de Oude Zeeweg. Hiervoor wordt een bussluis gemaakt. De gemeente geeft de omrijroutes met de bekende gele borden aan. Hier zie je waar de weg afgesloten wordt en wat een goede, alternatieve route is om de kust te bereiken.

Op en onder de grond wordt De Grent opgeknapt. Een reconstructie heet dat in jargon. De straat gaat er lang voor open. De werkzaamheden op een rij:

  • het aanbrengen van een nieuw riool voor de afvoer van vuil huiswater
  • het aanbrengen van een infiltratieriool voor het ter plaatse laten wegzakken van hemelwater
  • het aanleggen van een nieuwe bestrating (asfalt) naar een nieuwe wegindeling
  • het aanleggen van een nieuw fietspad
  • het aanbrengen van nieuwe friswitte belijning
  • het aanleggen van een nieuwe oversteekplek voor voetgangers
  • De bestaande RVS palen herstellen en voorzien van verlichting.

Kwaliteitsslag

De reconstructie van De Grent past in een groter geheel. Gemeente Noordwijk wil dat Noordwijk aan Zee er mooi uitziet, het grondwater goed managet, verkeersveilig is, voldoende parkeerruimte heeft en aantrekkelijk is voor inwoners en natuurlijk de vele duizenden bezoekers die er op een zomerse dag flaneren.

Veel werk uitgevoerd

De afgelopen jaren is er aan de kust dan ook veel werk verzet. De gemeente investeerde miljoenen. Zo is de Parallelboulevard grondig opgeknapt. Daarbij is de grondwateroverlast verholpen, de straat erg mooi ingericht en is er alle aandacht geweest aan het verhogen van de verkeersveiligheid van alle verkeersdeelnemers.

Maarten Kruyt

Ook het Palaceplein is onder handen genomen. Ook de verkeerskruising tegenover het Vuurtorenplein is opgeknapt. Er is een mooi rotonde aangelegd. En zijn er plannen om het schitterende Janus beeld middenin de rotonde te plaatsen. En er komt meer. Dit najaar start het project Maarten Kruytstraat. En voor het Jan Kroonsplein zijn de plannen in een vergevorderd stadium.