NOORDWIJK - Met heel veel kinderen van basisschool Hoffenne gaven Wethouder Verkeer Theo Alkemade en wethouder Onderwijs Dennis Salman woensdag 23 augustus de aftrap van de verkeersveiligheidscampagne “Onze scholen zijn weer begonnen”. Leuk en heel erg nodig.


Kinderen op weg naar school

De campagne wordt gehouden in de themamaand van de Veilige Schoolomgeving en gemeente Noordwijk doet mee, want ook in gemeente Noordwijk vindt iedereen het belangrijk aandacht te vragen voor kinderen in het verkeer die op weg zijn naar hun school. In de Hoffenne was het een geslaagde bijeenkomst.

Vooral in de eerste drie maanden

Dat is nodig. Vooral in de eerste 3 maanden na de zomervakantie raken kinderen vaker betrokken bij een ongeval. Dat komt door hun onervarenheid in het verkeer en doordat automobilisten in de spits niet meer gewend zijn aan alle schoolgaande kinderen.

Het gaat niet de goede kant op

Sowieso is aandacht voor de verkeersveiligheid vandaag de dag dringend noodzakelijk. Het gaat met de cijfers de verkeerde kant op. Meer ongelukken in het verkeer. Meer ernstige ongelukken en meer verkeersdoden. Dat is een grimmige realiteit. Ook in Noordwijk.