NOORDWIJK - Corona is niet verdwenen. Burgemeesters zijn op dit moment superalert op brandhaarden. Burgemeester Verkleij trad eind juli 2020 handhavend op.


Coronabesmettingen stijgen

Stappen. Feestjes. Uitgaan. In het oplopend aantal coronabesmettingen zie je terug dat juist dan het in acht nemen van de coronavoorschriften in de horeca niet goed gaat. Burgemeesters zijn alert op het ontstaan van coronabrandhaarden. Niet alleen in de grote steden. Maar ook bij ons in de regio. Zeker na de uitbraak in Hillegom.

Open Doors en ‘t Zeepaardje

In Noordwijk greep burgemeester Wendy Verkleij in toen ze merkte dat er te weinig naar de waarschuwingen van Boa’s en de politie werd geluisterd. Eind juli trok ze bij Open Doors en ’t Zeepaardje de nachtontheffing sluitingstijd in. Gedurende alle dagen dienen beide voortaan om 0:00 uur voor al het publiek gesloten te zijn. Het bijbehorende terras moet om 23:00 uur dicht.

Geconstateerde overtredingen

Ondanks het feit dat betrokken ondernemers vooraf zijn gewaarschuwd, hebben toezichthoudende ambtenaren en politie, tijdens diverse uitgevoerde controles, overtredingen geconstateerd van de 9e Noodverordening Covid-19 Veiligheidsregio Hollands Midden.

Beach

Hier bleef het niet bij. De derde handhavingszaak heeft betrekking op het bekende strandpaviljoen Beach. Die kreeg een last onder dwangsom opgelegd wegens overtredingen van de 9e Noodverordening Covid -19 Veiligheidsregio Hollands Midden. Ook hier werd vooraf gewaarschuwd.

Veiligheidsregio

In alle 3 de zaken heeft burgemeester Verkleij afgestemd met de voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden. Noordwijk valt hieronder. Binnen de veiligheidsregio werken de gemeente samen om het aantal coronabesmettingen laag te houden. Dat blijft topprioriteit.

De simpele regels

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen is het belangrijk dat mensen zich aan de maatregelen houden. Anderhalve meter afstand houden en bij klachten thuisblijven en testen. Handen wassen, niezen en hoesten in de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes. Het zijn eenvoudige regels. Iedereen wil zich er aan houden. En toch… ’s Avonds laat zien we dat het fout gaat.

Lees ook de brief die burgemeester Verkleij aan de gemeenteraad stuurde: ‘Handhaving en Covid 19’.