NOORDWIJK - Theo Alkemade, nu nog fractievoorzitter van het CDA Noordwijk, wordt voorgedragen als wethouder. Dat heeft de lokale politieke partij bekendgemaakt. Theo Alkemade is daarmee de beoogde opvolger van Henri de Jong die zijn functie neerlegde in april 2020.


Theo Alkemade is woonachtig in Noordwijk en vanaf 1998 actief voor het CDA. Op dit moment is Alkemade nog de fractievoorzitter van het CDA in de gemeente Noordwijk en zelfstandig ondernemer. Na een sollicitatieprocedure onder alle CDA afdelingen in Zuid-Holland is Theo Alkemade naar voren geschoven als kandidaat.

Op de agenda van de raad

De verwachting is dat de benoeming van de heer Alkemade als wethouder op de agenda van de raadsvergadering van 23 juni 2020 zal staan. De raad vergadert op dit moment digitaal. Dat betekent dat de benoeming verdeeld zal zijn over 2 raadsvergaderingen. De schriftelijke stemming over de benoeming vindt namelijk na de raadsvergadering plaats. De stembriefjes worden de dag daarop ingeleverd, waarna de uitslag bekend wordt gemaakt. Als de raad akkoord is met de benoeming, volgt de installatie in de raad van 30 juni 2020. Kijk voor meer informatie over de vergaderingen van de Raad.