NOORDWIJK - Eind maart stonden gemeente en aannemer Dura Vermeer even stil bij de oplevering van de eerste helft van de opknapbeurt van de Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee. Weer een bijdrage aan de kwaliteitsverbetering.


Eerste helft met elkaar openen

Welkom en rijden maar. Eind maart hebben wethouder Theo Alkemade (op foto links), Ben Kersbergen (Dura Vermeer Infra – en op de foto midden) en Jordi Geers (Dura Vermeer Infra) de openingshandeling verricht voor de Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee. De eerste helft van het werk is achter de rug.

Zomer 2022 kan beginnen

Het gaat om een enorm groot werk. Onder en op de grond is er veel gebeurd. De afspraak is dit alles in twee stappen aan te pakken. De eerste helft werd van september 2021 tot en met maart 2022 uitgevoerd. Het zomerseizoen kan zonder enige hinder in Noordwijk aan Zee van start gaan.

Voorbereiden van tweede helft

Het uitvoeringsteam van de gemeente en de aannemer gaan tijdens het zomerseizoen alle voorbereidingen treffen om begin september 2022 te starten met de uitvoering van de tweede helft. Demissionair wethouder Theo Alkemade hoopt dat de tweede helft net zo voorspoedig gaat als de eerste.

Afrekenen met grondwaterproblemen

Er is veel gebeurd. Twee voorbeelden van wat het werk inhoudt. Onder de grond ligt nu een manshoge buis die ervoor zorgt dat Noordwijk aan Zee geen last heeft van de regen en de RVS-drain voorkomt dat kelders en kruipruimten vollopen. Daarmee zijn de problemen van grondwateroverlast voorbij. Buizen horen ook bij het nieuwe, klimaatadaptieve bouwen. De kust is klaar voor de intensieve regenbuien die worden verwacht ten gevolge van de klimaatverandering.

Het verkeer veilig maken voor alle deelnemers

Boven de grond is nu de helft van de Parallel Boulevard Duurzaam Veilig ingericht. Een landelijk programma waar de gemeente aan mee doet. Gericht op het veilig maken van het verkeer voor alle verkeersdeelnemers. Een van de topprioriteiten van het vorige college. Ook zijn meteen bushokjes vernieuwd. Het zijn nu HOV-haltes. Noordwijk doet daarmee volop mee aan de regionale hoogwaardig openbaarvervoers voorziening.

Op naar de tweede helft

De eerste helft van dit megaproject aan de kust is achter de rug. Dura Vermeer leverde dit deel mooi binnen de afgesproken tijd op. De aannemer heeft de werkzaamheden voorspoedig en zonder vertraging uitgevoerd. Van de uitloopmaand april hoeft geen gebruik gemaakt te worden. Najaar 2022 gaat Dura Vermeer verder met het werk. De tweede helft.

Communicatie

Ook de tweede helft is een klus om rekening mee te houden. Goed te weten dat gemeente Noordwijk, Dura Vermeer en het Hoogheemraadschap van Rijnland omwonenden en geïnteresseerden zeer regelmatig informeren over de voortgang. Voor hun staan klaar: de BouwApp. Een projectwebsite. Een eigen digitale nieuwsbrief. Omwonenden krijgen informatieve brieven.