NOORDWIJK - Gemeente Noordwijk en de Provincie Zuid-Holland werken aan Hoogwaardig Openbaar Vervoer dat Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen goed verbindt met Schiphol. De eerste haltes zijn bijna af.


Transformeren
Zo die zijn bijna af. De gloednieuwe HOV-haltes aan de Van de Mortelstraat en de Van de Berckelweg. De bestaande busverbinding lijn 361 is daarmee bijna getransformeerd tot een Hoogwaardig Openbaar Vervoer-verbinding tussen Noordwijk en Schiphol.

Mooi en herkenbaar
Het ziet er mooi en modern uit. Een herkenbare lijn voor een samenhangend netwerk. Alle haltes krijgen een ruim perron, goede fietsenstallingen en dynamische reisinformatie met actuele vertrektijden. De belofte klinkt goed. De HOV-bussen zijn snel en comfortabel. Rijden frequent en de diensten zijn betrouwbaar.

Vervolg bij de Van Panhuys
In de directe omgeving van de haltes wordt de verkeersveiligheid verbeterd. Ook in Noordwijk. En in het traject vinden aanpassingen aan het wegennet plaats waarmee de doorstroming verbetert. We zijn er nog niet helemaal. De eerste haltes zijn bijna klaar. De haltes bij de Van Panhuysstraat wordt later in het jaar uitgevoerd.