NOORDWIJK - Bea Knijf, edelsmid, exposeert haar werk in de bibliotheek van Noordwijkerhout van 3 augustus 2020 t/m 24 augustus 2020. Thema's die regelmatig terugkomen in haar werk zijn: reizen, natuur en hergebruik. In de expositie zijn ook wat kunstwerken van gevonden voorwerpen en het 'meesterstuk' waarmee ze haar opleiding afrondde.

Over Bea Knijf
Bea Knijf studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en vertrok in 2005 naar Mexico. Daar begon ze met het maken van haar eigen sieraden ontwerpen en volgde er lessen edelsmeden. Ze startte in 2010 de opleiding goudsmeden in Schoonhoven. Een nieuw avontuur in Singapore gaf haar de mogelijkheid aan eigen ontwerpen te werken en met verschillende materialen te spelen. Terug in Nederland begon ze het Meester Edelsmid traject dat ze in 2019 afrondde.

Gebruikte materialen
Bea Knijf gebruikt graag gerecyclede materialen en onverwachte elementen naast de onedel en edelmetalen. Ze maakt draagbare kleine kunstwerken, waarbij vorm, kleur en materiaal van belang zijn voor het creëren van speelse, verhalende objecten die uitdagen tot een gesprek en tegelijkertijd de drager sieren.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op bcjewelry.nl