NOORDWIJK - Dit najaar wordt weer de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Fietsers kunnen op zaterdag 31 oktober 2020 gratis hun verlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.Fietsverlichtingsactie

De herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. In deze tijd van het jaar is het extra belangrijk dat het licht op je fiets het doet. Daarom organiseren gemeenten, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in de regio Holland Rijnland, samen met tientallen rijwielhandelaren weer een fietsverlichtingsactie. Bij de deelnemende rijwielhandelaren kun je op de actiedag jouw verlichting laten controleren. Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald, en dus geen arbeidsloon. Vanwege de huidige corona situatie zal er dit jaar geen stand van de Fietsersbond staan.

Deelnemende rijwielhandelaren

In gemeente Noordwijk vindt de fietsverlichtingsactie plaats bij de onderstaande rijwielhandelaren. In de aansluitende week, van 2 november 2020 tot en met 7 november 2020, kun je ook nog bij de deelnemende rijwielhandelaren terecht. Zij geven dan 10% korting op de totale reparatiekosten van fietsverlichting: materiaal plus arbeidsloon.

Deelnemende rijwielhandelaren in Noordwijk

  • Fietsmannetje Noordwijk
  • Mooijekind fietsen
  • Theo’s Tweewielershop

Deelnemende rijwielhandelaren in Noordwijkerhout

  • Looijestijn Tweewielerspecialist
  • Van Dam Fietsen
  • Henk Zwaan Tweewielers

Gericht controleren

De politie gaat na de actie gericht controleren op werkende verlichting. Een extra reden om alles op orde te krijgen, want de boete voor onverlicht fietsen bedraagt € 55,-.