BOLLENSTREEK - De gezamenlijke inkoopactie met intermediair ‘Winst uit je woning’ is in volle gang en is nu al een succes. Er blijkt veel interesse onder de inwoners van de Duin- en Bollenstreek voor de verschillende maatregelen om hun woning te verduurzamen.


Al bijna 2000 woningeigenaren hebben zich ingeschreven om in totaal voor zo'n 3700 maatregelen offertes aan te vragen. Zonnepanelen zijn daarbij het populairste, gevolgd door het optimaliseren van de cv-ketel door middel van waterzijdig inregelen. Maar ook voor vloer- en spouwmuurisolatie, isolatieglas en ventilatie zijn veel aanmeldingen binnengekomen.

De eerste huisbezoeken zijn al uitgevoerd. Onder andere bij Gerrit uit Hillegom: "Het advies aan huis wordt gedaan door een deskundig persoon. De verantwoording (van de uitvoering) ligt bij Winst uit je woning of bij de aannemer. Dit was perfect." Zijn aanvraag voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, isolatieglas, en het waterzijdig inregelen is op dit moment in behandeling.

Leo weet waar hij het voor doet
Leo uit Warmond woont sinds 18 jaar aan de Kloosterwei. Het nut en de noodzaak van verduurzamen drong door de jaren heen langzamerhand steeds verder tot hem door en inmiddels heeft hij dan ook het nodige gedaan om zijn woning duurzamer te maken.

Zonnepanelen
De eerste twaalf zonnepanelen zijn zeven jaar geleden geplaatst. Dat betekent dat de investering nu is terugverdiend en ze geld gaan opleveren. Hiermee wordt eigenlijk al voldoende energie opgewekt om de eengezinswoning van stroom te voorzien, maar Leo koos ervoor om nog eens zes panelen erbij te nemen. Hiermee levert hij energie aan het net verdient hij aan de extra stroom die wordt opgewekt.

Isoleren
Wat betreft isolatie heeft de woning van Leo al spouwmuurisolatie, gedeeltelijke dakisolatie en isolatieglas. Dat laatste gaf destijds het grootste voelbare effect op het comfort in huis. "Nadat twee jaar geleden het isolatieglas werd geplaatst, merkte je een wereld van verschil in de woonkamer", vertelt hij. Wat al deze maatregelen betekenen voor de energierekening? Hij zoekt het even op; in de maand april betaalde hij €36,- voor het gas en verdiende hij €54,- aan de elektra.

Samen aan de slag
De afgelopen maanden heeft hij zich samen met zijn buren verder verdiept in de stappen die nog meer gezet kunnen worden. Voor het huis van Leo worden nu offertes aangevraagd voor vloerisolatie, het isoleren van de badkamer en het waterzijdig inregelen van de cv-ketel. Voor de vier adressen van de buren wordt ook gekeken naar dakisolatie, zonnepanelen en isolatieglas. Leo kiest als volgende stap voor vloerisolatie, omdat hij in de toekomst ook graag vloerverwarming wil. Het isoleren van de vloer in de kruipruimtes is dan een must.

Doet u ook mee?
Wilt u net als Leo uit Warmond en Gerrit uit Hillegom aan de slag met het verduurzamen van uw woning? De inkoopactie geldt voor woningeigenaren uit Hillegom, Lisse, Katwijk, Noordwijk en Teylingen, want samen bereiken we meer! Wilt u ook weten wat de mogelijkheden zijn voor uw woning en meeprofiteren van de voordelen van de gezamenlijke inkoopactie? Dat kan nog tot 31 juli 2020. Ga naar www.winstuitjewoning.nl en schrijf u geheel vrijblijvend in.