NOORDWIJK - Het Noordwijkse Sportakkoord is tijdens de Nationale Sportweek door veel betrokken organisaties ondertekend. Het akkoord verbindt sport met welzijn, cultuur en onderwijs. Hieruit komt voort dat we in Noordwijk met 10 nieuwe projecten aan de slag gaan.

Handtekeningen gezet

Het sportakkoord bevat 20 handtekeningen van organisaties die een project oppakken en door de verschillende ambassadeurs. Wethouder Roberto ter Hark ondertekende het akkoord namens de gemeente Noordwijk. “Een fantastisch moment. Ik ben enorm trots op zoveel mooie samenwerkingen en projecten die nu in de gemeente worden uitgevoerd. Het Noordwijks Sportakkoord is er om iedereen in beweging te krijgen! Zo verbinden we in onze gemeente sport met welzijn, cultuur en onderwijs”, aldus de wethouder Cultuur.

Samen aan de slag

Er staan 4 verschillende thema’s centraal in het sportakkoord. Van jongs af aan vaardig in bewegen, vitale en toekomstbestendige verenigingen, duurzame accommodaties en iedereen kan meedoen. Het doel is om met plaatselijke organisaties afspraken te maken. Die moeten ervoor zorgen dat iedere inwoner van Noordwijk weer en/of meer gaat bewegen. Hier zijn we een jaar geleden mee gestart. Alle organisaties in de gemeente konden ideeën inbrengen voor activiteiten. Deze zijn allemaal beoordeeld door de betrokken stuurgroep. Hier zijn 10 mooie projecten uit gekomen.

10 nieuwe projecten

Vanuit deze 4 thema’s zijn er tien mooie projecten ontstaan met hele mooie en bijzondere samenwerkingen. Denk aan Reuring Noordwijk die samenwerkt met zwembad BinnenZee. Zij gaan bewegen in het water organiseren voor mensen met dementie en een aangeboren hersenletsel. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan zwemles voor ouderen, fietsles voor kinderen en mensen met een migratie achtergrond. Er worden zogenaamde motorische quotiëng-scans gehouden op de basisscholen in onze gemeente. Om te kijken hoe het staat met de motorische ontwikkeling van de kinderen in onze gemeente. Via het 'Athletics Skill model' gaan we motorische vaardigheden van inwoners bevorderen. Jongeren gaan vloggen, bloggen en fotograferen in combinatie met sport. Er komt een rolmodel voor jongeren en is er een Sportloket opgericht in de gemeente. Het Sportakkoord is ondertekend en de projecten gaan van start. Het 1e resultaat van het sportakkoord is al zichtbaar. Er zijn 2 Cultuurcoaches aangesteld in de gemeente!