NOORDWIJK - Huize van Wely ontving op 24 oktober het predicaat ‘Hofleverancier’ van de Commissaris van de Koning, Jaap Smit. Tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bedrijf. Ook onthulden burgemeester Wendy Verkleij en commissaris Jaap Smit het bijbehorende wapenschild.


Felicitaties

Burgemeester Verkleij feliciteerde Huize van Wely namens het gemeentebestuur van Noordwijk met zijn 100-jarig bestaan en het predicaat ‘Hofleverancier’. In haar speech gaf zij aan dat Noordwijk trots is op zo’n prachtig, bloeiend bedrijf.

Begrip in culinaire wereld

Huize van Wely is in 1922 in Noordwijk opgericht en gevestigd in de Hoofdstraat in Noordwijk. Het bedrijf is een begrip in de culinaire wereld. Het houdt zich bezig met patisserie, chocolaterie en glacerie.
Talrijke leerlingen zijn op deskundige wijze opgeleid tot patissier, chocolatier of glacier. Door zijn vakbekwame personeel sleepte het bedrijf vele culinaire prijzen in de wacht.
Inmiddels telt het bedrijf 5 winkels in Nederland en 2 in Indonesië.

Predicaat ‘Hofleverancier’


Door de toekenning van het predicaat ‘Hofleverancier’ heeft Huize van Wely voortaan het recht om het Koninklijk wapen te voeren met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Zesde Hofleverancier Noordwijk

Huize van Wely is het zesde bedrijf in de gemeente Noordwijk dat zich ‘Hofleverancier’ mag noemen. De andere bedrijven zijn:

  • J.G. De Witt & Co.,
  • Jac. Uittenbogaard & Zonen B.V.,
  • Broekhuyzen Horecaservice B.V.
  • E.J. Hogervorst & Zonen B.V. (Multiflora) en
  • de Gebroeders Van der Putten B.V.