NOORDWIJKERHOUT - De gemeente organiseert op maandag 16 september een inloopbijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst kunt u de resultaten van het onderzoek naar een autoluw of autovrij centrum in Noordwijkerhout bekijken. U kunt tussen 19:30 uur en 21:00 uur binnenlopen.

De bijeenkomst vindt plaats in de Maasgaarde in Noordwijkerhout. (Ingang bereikbaar via het kerkplein van de Sint Jozefkerk aan de Herenweg.) Verkeerskundigen staan u graag te woord om de resultaten toe te lichten.

Proef en onderzoeken

Van juni t/m december 2018 was het centrum van Noordwijkerhout op maandag t/m zaterdag tussen 12:00 uur en 18:00 uur afgesloten voor autoverkeer. Dit was een proef. Voor en na deze proef zijn er onderzoeken gedaan. Dit waren verkeerstellingen, belevingsonderzoeken en parkeeronderzoeken.

Proces

De resultaten van de onderzoeken zijn gepresenteerd tijdens het Rondetafelgesprek van juli 2019. Daarbij heeft de wethouder toegezegd de resultaten ook aan de inwoners te presenteren. Dat gebeurt tijdens de inloopbijeenkomst. Ook zijn de resultaten besproken met vertegenwoordigers van de Noordwijkerhoutse Ondernemers Vereniging (NOV). In het najaar zijn de resultaten van de analyse bekend. Hierna ontvangt de gemeenteraad een voorstel van het college om het centrum autovrij of autoluw te maken. Naar verwachting is dat in november 2019.