NOORDWIJK - De gemeente Noordwijk wil een kunstwerk in de vorm van een nettenkar plaatsen op de Koningin Astrid Boulevard. Het beeld is gemaakt door J.M. Dekker en in particulier bezit van een inwoner uit Noordwijk. De eigenaar heeft het kunstwerk aangeboden aan de gemeente.

Mooie plek

Een nettenkar werd vroeger gebruikt om de visnetten van het strand te halen. Het college van B&W is blij met dit geschenk en wil de nettenkar een mooie plek geven dicht bij de zee. Bekeken wordt nu waar het kunstwerk het beste tot zijn recht komt. Een omgevingsvergunning is nodig voordat het beeld kan worden geplaatst en in volle glorie te bewonderen is.

Noordwijkse geschiedenis

Wethouder Roberto ter Hark licht toe: We willen onze openbare ruimte verfraaien met kunst waar je gewoon langs kunt lopen. En waar je als bewoner en bezoeker van kunt genieten. De nettenkar is een mooi beeld dat ook nog een stukje Noordwijkse geschiedenis laat zien. Een prachtige aanvulling die thuishoort in Noordwijk aan Zee en aansluit bij het Masterplan Beeldende Kunst in de Openbare Ruimte.