NOORDWIJK - Op dinsdag 26 september werd Maxim van den Nieuwendijk tijdens de gemeenteraadsvergadering officieel benoemd tot kinderburgemeester. Ook werd afscheid genomen van de vorige kinderburgemeester Kseniya Dessing.


Derde kinderburgemeester

Maxim van den Nieuwendijk woont in Noordwijk Binnen en zit in groep 8 van de openbare Witte School. Hij speelt piano en tafeltennis. Maxim is de derde kinderburgemeester van de gemeente Noordwijk. De eerste kinderburgemeester van Noordwijk was Tess van Eijk en de tweede Kseniya Dessing.

Evenementen

Komend jaar zal Maxim regelmatig bij evenementen aan de zijde van burgemeester Wendy Verkleij te zien zijn. De kinderburgemeester is aanwezig bij officiële gelegenheden die een relatie hebben met kinderen. Denk bijvoorbeeld aan de kinderraad, een opening van een speeltuin of de intocht van Sinterklaas.

Sterk maken voor kinderen in armoede

Elke kinderburgmeester mag een eigen onderwerp kiezen waar hij of zij zich extra voor wil inzetten. Maxim wil zich sterk maken voor kinderen die in armoede leven. Maxim: “Ik zou willen helpen dat kinderen in armoede geen nare gevoelens meer hebben over eten, geld, kleding etc. Iedereen heeft weleens nare gevoelens, mijn ervaring is dat ik mij door muziek te spelen of te luisteren veel beter voel. Dat wil ik graag aan iedereen doorgeven. Vooral bij kinderen die geen kans krijgen om muzieklessen te volgen, omdat les geld kost. Talent zit namelijk in iedereen en het zou jammer zijn als niet alle kinderen de kans krijgen.”