NOORDWIJK - Gemeente Noordwijk bouwt mee aan de NL Space Campus. Dat is de ruimtevaarttechnologiehub aan de rand van de gemeente. Dit keer brengt de gemeente grond in voor het basiskamp.


Ruimtevaart

Tulpen. Toerisme. Thalasso. Daaraan denken de meeste mensen wel als je het over gemeente Noordwijk hebt. De heilzame zee, het strand, de duinen en de bollenvelden: je kunt er niet omheen. Steeds vaker noemen ze ook ruimtevaart. En terecht. De grootste site van de Europese ruimtevaartindustrie zit in gemeente Noordwijk. Al meer dan een halve eeuw.

Steunen

Nederland maakt zich op voor een sterke positie in de ruimtevaartsector. Rijk, provincie, kennisinstellingen en industrie pakken door. Ook gemeente Noordwijk draagt bij. Dit keer gaat het om een grond.
Eind januari zetten Torben Henriksen (Director of Technology, Engineering & Quality and ESTEC Head of Establishment) en Roberto Ter Hark (wethouder gemeente Noordwijk) hun handtekening onder een speciale overeenkomst. Beide organisaties brengen officieel een stuk grond in om de NL Space Campus verder te ontwikkelen.

Inspiratie en innovatie

Het nu nog lege stuk grasland wordt het hart van de campus. Daar komt het Base Camp, een verblijfsgebied met allerhande faciliteiten. Het doel: een aantrekkelijke campus waar de slimmeriken elkaar in een inspirerende omgeving treffen en ze met elkaar werk maken van innovatie. Opdat de Nederlandse en de Europese economieën de kansen benutten die ruimtevaart biedt.