NOORDWIJK - De gemeenteraad heeft op 26 november 2019 besloten mevrouw W.J.A. (Wendy) Verkleij-Eimers voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Noordwijk.

Eigen kroonbenoemde burgemeester

De gemeenteraad van Noordwijk doet deze aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Op 1 januari 2019 zijn de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout gefuseerd. Met de aanbeveling is een belangrijke stap gezet in het vervullen van de vacature voor een kroonbenoemde burgemeester van de nieuwe gemeente Noordwijk. Mevrouw Verkleij (56, VVD) is op dit moment burgemeester van Uitgeest en was daarvoor wethouder en raadslid in de gemeente Bodegraven – Reeuwijk.

Vertrouwenscommissie bereidde aanbeveling voor
De aanbeveling is voorbereid door een vertrouwenscommissie. Voorzitter van de vertrouwenscommissie, mevrouw Taetske Visser-Danser: “Daadkrachtig, integer en verbindend, die begrip heeft voor de identiteit van de verschillende dorpskernen en gezien zal worden als hún burgemeester. Met deze burgemeester denken we iemand gevonden te hebben die goed past binnen de profielschets van de gemeente Noordwijk. Een kandidaat die met haar achtergrond en open communicatiestijl weet wat nodig is voor het door ontwikkelen van de nieuwe gemeente Noordwijk zodat 1 + 1 = 3 wordt. Een ervaren bestuurder, die de positie van Noordwijk vooruitbrengt.”

Laatste fase procedure
Met de voordracht van de gemeenteraad komt de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester van Noordwijk in de laatste fase. De aanbeveling wordt met een advies van de commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzonden. Na een laatste screeningsonderzoek draagt de Minister de kandidaat voor. De Koning benoemt de burgemeester bij Koninklijk Besluit. De beëdiging door de commissaris van de Koning is voorzien op maandag 27 januari tijdens een bijzondere raadsvergadering (aanvang 19.30 uur). Na afloop van de vergadering is er voor een ieder gelegenheid de nieuwe burgemeester te feliciteren.