NOORDWIJK - Op last van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld is woensdag 11 december 2019 het pand aan De Grent 14 voor de duur van 1 week gesloten.

Spoedsluiting
Zij besloot tot deze spoedsluiting na de vondst van een explosief bij het pand. Ook bekend als 'Home'. Daarnaast is er bij een woning aan de Binnenweg in de vroege ochtend een explosief ontploft. Dit is een straatje in Noordwijk aan Zee. Vlakbij 'Home'. Door de explosie is er schade aangericht aan verschillende woningen aan de Binnenweg. Er zijn geen gewonden gevallen.

Tweede keer
Het is de tweede keer in nog geen half jaar dat dit gebeurt. De eerste keer was in de vroege ochtend van dinsdag 6 augustus 2019. Het Openbaar Ministerie, de politie en de burgemeester trekken gezamenlijk op om de criminaliteit effectief te bestrijden. In samenspraak hebben ze maatregelen genomen ten behoeve van de veiligheid van de buurt en de omgeving, waaronder de spoedsluiting.

Iedereen onthutst
Burgemeester Hermans-Vloedbeld ging deze ochtend langs bij bewoners van de Binnenweg om haar medeleven te betuigen maar ook om te horen hoe de buurt reageert: “Iedereen die ik gesproken heb is onthutst dat het weer gebeurt is. Ook ik ben erg geschrokken van wat er is gebeurd. Ik wacht de uitkomst van het verdere onderzoek af en zal als het nodig is niet schromen om aanvullende maatregelen te nemen.”