NOORDWIJK - In de afgelopen weken zijn er een aantal nestjes van de eikenprocessierups aangetroffen in Noordwijk en Noordwijkerhout.


Oplettende bewoners

Een aantal zijn door de gemeente aangetroffen. Ook bewoners maakten de gemeente attent op de aanwezigheid van deze nestjes. Wanneer het daadwerkelijk om de nesten van de eikenprocessierups gaat, worden deze zo spoedig mogelijk verwijderd.

Onderneem zelf geen actie
Vind je zo’n nestje in de openbare ruimte? Onderneem dan zelf geen actie maar meld dit bij de gemeente. Je kunt een melding maken via de app Fixi of op fixi.nl Vind je het nestje in een boom in jouw eigen tuin? Neem dan een specialist in de arm die het nestje verwijdert.

Gebruik geen plastic folie
Bomen omwikkelen lijkt een trend om deze rupsen tegen te gaan. Dit werkt niet! De rupsen kruipen er gewoon overheen. Of gaan er lekker beschut onder zitten. Laten we ook voorkomen dat er onnodig plastic in de natuur terecht komt.

'We blijven alert'
In Noordwijk zijn er gelukkig nog maar heel weinig nesten aangetroffen. 'Wij blijven het monitoren', aldus de gemeente. Blijf je ook alert op de aanwezigheid van deze nestjes?