NOORDWIJK - Gemeente Noordwijk breidt de komende 4 jaar uit met ruim 425 nieuwbouwwoningen in Offem Zuid: sociale huurwoningen (eengezinswoningen en appartementen), koopwoningen en appartementen in de vrije en middeldure sector. Een gevarieerd aanbod gericht op verschillende doelgroepen in diverse prijsklassen voor alle leeftijden.


Bomen

Vrijdag 15 september 2023 is de bouw feestelijk gestart met het planten van 2 bomen door wethouder Theo Alkemade. Samen met jeugdige toekomstige bewoners plantte de wethouder daarna de eerste plantjes en zaden in de grond.

Fase 1

De eerste woningen zijn naar verwachting volgende zomer klaar. Dit deel ‘Buitengewoon Offem’ wordt gebouwd tussen de bestaande nieuwbouw aan de Kweeklust en de Achterweg. De sociale huurwoningen worden verhuurd via Huren In Holland Rijnland.

Fase 2

De overige woningen komen tussen de Achterweg en de N206. Hier is ruimte voor de aanleg van een ecologische verbindingszone. Deze zone verbindt duingebieden met elkaar en is de plek waar bijen, vlinders en vogels straks hun voedsel vinden.

Energiezuinig

Alle nieuwbouwwoningen in worden voorzien van bodemwarmte. Zo worden ze verwarmd in de winter en in de zomer koel gehouden. Het gebruik van aardwarmte maakt aardgas overbodig. Hiermee wordt gebouwd aan een duurzame en energiezuinige toekomst van Noordwijk.