NOORDWIJK - Maandag 17 juni 2024 zijn er een aantal slimme prullenbakken geplaatst binnen onze gemeente. De zogenaamde Mr. Fill afvalbakken. Deze afvalbakken werken op zonne-energie en kunnen op afstand worden uitgelezen. Dit betekent dat de vuilnisophalers precies kunnen zien wanneer de bakken vol zijn en geleegd moeten worden. Hierdoor kan het legen van de bakken beter worden gepland. Dit leidt tot minder ritten van vuilniswagens en een lagere impact op het milieu.

Grotere capaciteit

Dankzij een persmechanisme kunnen deze prullenbakken 5 tot 7 keer meer afval bevatten dan gewone bakken. Er kan meer afval in, voordat ze vol raken. Dit betekent minder vaak legen en meer efficiëntie. Ze zijn bovendien goed afsluitbaar. Dus geen stank. Ook heeft ongedierte minder kans. De gemeente plaatst komende weken in heel de gemeente deze bakken op plekken waar veel mensen rondlopen.

Aanpasbare inworpopeningen

Een ander voordeel van deze slimme prullenbakken is dat de inworpopening kan worden aangepast. Ze kunnen zo ingesteld worden dat alleen zwerfvuil of kleine verpakkingen erin passen. Dit maakt de bakken veelzijdig en geschikt voor verschillende soorten afval.

Met deze nieuwe slimme prullenbakken hopen we bij te dragen aan een schonere en efficiëntere afvalverwerking in onze gemeente!