NOORDWIJK - Nieuwe coronarichtlijnen. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kunnen weer georganiseerd buiten sporten. Om goed te beginnen moet elke sportvereniging of sportaanbieder die georganiseerde buitensportactiviteiten wil organiseren een buitensportprotocol indienen.


Nieuwe richtlijnen

Nieuwe richtlijnen. Na een lange tijd kunnen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar weer georganiseerd buiten sporten. De gemeente informeerde dinsdagavond 28 april 2020 alle sportverenigingen. Ze worden gevraagd rekening te houden met de beperkende voorwaarden. Een hele waslijst. Maar nodig om coronabesmettingen te voorkomen.

Onder begeleiding en alleen trainingen
De hoofdlijn. Buiten sporten is mogelijk maar altijd onder begeleiding en alleen trainingen. Wedstrijden, competities en toernooien blijven verboden. Voor volwassenen blijft gelden dat georganiseerde sporttrainingen niet mogen plaatsvinden en er geen wedstrijden mogen worden gespeeld. Deze beperkte heropening van sportvelden en -parken is voorlopig tot 20 mei 2020.

Protocol vereist
“Elke sportvereniging of -aanbieder die georganiseerde buitensportactiviteiten wil organiseren dient een buitensportprotocol in te dienen bij het sportloket van Sportbedrijf Noordwijk via sportloket@sportbedrijfnoordwijk.nl. Het sportloket, bestaande uit voornamelijk buurtsportcoaches, fungeert in deze opstartfase als het lokale schakelpunt en biedt u indien gewenst de nodige ondersteuning”, aldus de brief.

Corona blijft mee sporten
Lees ook de informerende brief over het opstarten van de sportactiviteiten die de gemeente aan de sportverenigingen en sportaanbieders heeft gestuurd. Alle bepalingen staan erin. Leef ze na. Dat is en blijft nodig om coronabesmettingen te voorkomen.