NOORDWIJK - Woensdagmiddag 10 augustus verwelkomde de gemeente Noordwijk de 8000e passagier van de Beach Shuttle van dit seizoen. Het twaalfde zomerseizoen is misschien wel het beste seizoen. De familie Roney uit Frankrijk kreeg een leuke attentie.

De rijkgevulde strandtas

De 8000e bezoeker die dit seizoen gebruik maakte van de Beach Shuttle was de familie Roney uit Frankrijk. Zij namen enthousiast een rijkgevulde strandtas in ontvangst van wethouder Theo Alkemade en Quirine Kamphuisen van Noordwijk Marketing. Het was een foto waard. Bij de Beach Shuttle de familie Roney, vergezeld door wethouder Theo Alkemade (met de strandtas) en Quirine Kamphuisen directeur-bestuurder Noordwijk Marketing (links) en John Brouwer, directeur Brouwer Tours (rechts).

Een succes

Wethouder Theo Alkemade : ‘Ik vind het leuk dat we familie even in het zonnetje hebben gezet. Ik ben benieuwd naar het uiteindelijke aantal passagiers dat we deze zomer een zorgeloos bezoek aan ons strand hebben kunnen bieden. De Beach Shuttle is een succes. We stevenen af naar een record. Maar we moeten met elkaar door met onze zoektocht naar effectieve aanpakken die ervoor zorgen dat bij mooi weer en grote toeloop de kust niet vol komt te staan met files."

Een sympathiek en gastvrij gebaar

Het blijkt dat steeds meer bezoekers op stranddagen gebruik maken van de Beach Shuttle: gratis parkeren aan de rand van het dorp en gratis met de bus vervoerd worden naar het centrum en het strand. Een uitkomst op de drukste dagen en een sympathiek en gastvrij gebaar naar de bezoekers. De instaphalte aan de Gooweg is dit jaar voorzien van een zonnebrandcrème-dispenser, waardoor passagiers beschermd en veilig van de zon kunnen genieten.

Onbezorgd en stressvrij

De comfortabele Beach Shuttle -met lage instap- rijdt voor het twaalfde zomerseizoen en is inmiddels een begrip in Noordwijk. Op warme en drukke stranddagen is er altijd ruimte genoeg op het dertien kilometer lange strand van Noordwijk, maar daar is maar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Quirine Kamphuisen, directeur-bestuurder Noordwijk Marketing: “De Beach Shuttle zorgt voor een onbezorgde stranddag zonder parkeerstress en lang sjouwen met strandspullen, want je stapt vlakbij het strand uit. Deze unieke service langs de Nederlandse kust kan alleen worden aangeboden dankzij de goede samenwerking met de gemeente Noordwijk en Brouwer Tours. Daar zijn we als Noordwijk enorm trots op. “

Nog tot en met 4 september

De shuttle - deze zomer verzorgd door Brouwer Tours - rijdt nog tot en met 4 september aanstaande. Hier vind je meer informatie over de Beach Shuttle.