NOORDWIJK - De gemeente Noordwijk is op zoek naar een kinderburgemeester! Heb jij een mening over wat er beter kan in de gemeente, woon jij of ga jij naar school in de gemeente Noordwijk en ben jij 11 of 12 jaar oud?


Wat doet een kinderburgemeester?
Burgemeester Wendy Verkleij: ”Ik ben op zoek naar iemand die mij kan helpen en vertellen wat kinderen belangrijk vinden in onze gemeente. Als kinderburgemeester krijg jij de kans om een onderwerp wat jij echt belangrijk vindt alle aandacht te geven die het nodig heeft. De kinderburgemeester gaat samen met mij naar bijzondere evenementen.”

Bekijk de oproep van burgemeester Wendy Verkleij:

Wie kan er kinderburgemeester worden?
Je kunt kinderburgemeester worden als je 11 of 12 jaar oud bent en in de gemeente Noordwijk woont of naar school gaat. Daarnaast moet je het leuk vinden om voor grote groepen te spreken en op te komen voor de belangen van kinderen. Je vindt het leuk om in de belangstelling te staan en vindt het niet erg als je met een foto of bericht in de krant komt. De kinderburgemeester is actief tot het einde van het schooljaar.

Hoe word je kinderburgemeester?
Je sollicitatie bestaat uit het insturen van een filmpje waarin je het volgende over jezelf vertelt:

- Wie je bent en wat je hobby’s zijn.
- Wat jij wilt bereiken als kinderburgemeester.
- Waarom jij de beste kinderburgemeester bent.

Op vrijdagmiddag 25 september 2020 zal er een selectiemiddag plaatsvinden, waarin de kinderen zich presenteren voor een kleine jury met o.a. de burgemeester. Op de dag van de Kinderraad, op woensdagochtend 14 oktober 2020, zal de kinderburgemeester worden benoemd door de burgemeester!

Schrijf je nu in!
Stuur je filmpje samen met het toestemmingsformulier op naar kinderburgemeester@noordwijk.nl Is je filmpje groter dan 10 MB? Stuur deze dan via We Transfer. Inschrijven kan tot 20 september 2020. Meer informatie op noordwijk.nl/kinderburgemeester Heb je vragen of suggesties? Deze kun je ook mailen.