NOORDWIJK - Cultuurwethouder Roberto ter Hark onthulde samen met kunstenaar Kees Putman een schitterende reusachtige tulpenbol. Een aanwinst waarmee Noordwijk laat zien dat de gemeente helemaal bij de bollenstreek hoort.


In de kern Noordwijkerhout

De nieuwe aanwinst staat op de rotonde Langevelderweg/De Zanderij in Noordwijkerhout. De gemeente Noordwijk heeft het kunstwerk gesponsord. Hiermee komt het aantal reuzetulpenbollen in Noordwijk uit op 10. Met het kunstwerk geeft de gemeente aan dat Noordwijk ook een bollengemeente is met een groot eigen bollenareaal van vele hectaren.

De eigenheid van de streek

De kunstwerken drukken de eigenheid van de streek uit, de trots op de schitterende bollenvelden en de bedrijvigheid van de bollenteelt. Steeds meer bedrijven en organisaties in de gemeente doen mee met het initiatief van Gildemeesters bollenstreek en museum De Zwarte Tulp. En elke bol krijgt een eigen schildering, uitgevoerd door een lokale kunstenaar. De afgelopen jaren zijn er velen gemaakt en geplaatst. Tezamen vormen ze een schitterende fietsroute door één van de mooiste streken in de drukke Randstad.