NOORDWIJK - Burgemeester Wendy Verkleij onthulde tijdens een korte ceremonie op 25 juni 2021 het Witte Anjer perkje in Noordwijkerhout. Uit erkenning en waardering van de veteranen van de gemeente Noordwijk.


Belang Veteranendag

Tijdens de ceremonie ging burgemeester Verkleij in op het belang van Veteranendag: Als burgemeester van de gemeente Noordwijk vind ik het heel belangrijk, dat er aandacht is en blijft voor onze veteranen. Zij verdienen dat. Zij hebben zich, in deze of in de vorige eeuw, waar ook ter wereld, ingezet voor vrijheid en vrede. Wij zijn al degenen die zich voor de vrede hebben ingezet of zich nog inzetten veel dank verschuldigd. Daarom geven wij hen die aandacht vandaag. Door de onthulling van dit speciale Witte Anjer perkje in Noordwijkerhout.

Locatie
Het Witte Anjer perkje bevindt zich op een voor iedereen zichtbare plaats: bij het gemeentekantoor, voor de bibliotheek aan de Herenweg in Noordwijkerhout. De tekst op het daarbij geplaatste herinneringsbordje luidt: “De Witte Anjer is het symbool van erkenning en waardering voor onze veteranen, ingezet in dienst van de vrede.”

Nationaal Comité Veteranendag
Het Nationaal Comité Veteranendag riep alle Nederlandse gemeenten op om hun veteranen te eren en te waarderen met een speciaal Witte Anjer perkje. De witte anjers in de perkjes zouden dan overal in het land in de weken vóór en in de week van de Nederlandse Veteranendag bloeien. Mevrouw Maja Christina Steenwijk-Groot heeft de gemeente hiervoor enthousiast gemaakt.