NOORDWIJK - Wethouder Theo Alkemade verzorgde samen met de kinderen van de st. Victorschool in Noordwijkerhout de aftrap van de campagne 'De scholen zijn weer begonnen'.

Ze gaan weer op weg

Na zes weken vakantie was deze week voor veel kinderen uit met de vrijheid. De scholen zijn weer begonnen. Dat betekent weer veel jonge weggebruikers op weg naar school.

Nare trend die gekeerd moet worden

Elk jaar vragen ouders, scholen en verkeersveiligheidsorganisatie er aandacht voor. Dat is nodig omdat er vlak na de zomervakantie opvallend veel verkeersongelukken plaatsvinden, zo stelt Veilig Verkeer Nederland. Met name onder scholieren. Deze negatieve trend moeten we natuurlijk een halt toeroepen.

Met elkaar de campagne aftrappen

Bij de st Victorschool in Noordwijkerhout stonden ze er met elkaar bij stil. Veilig naar school. Wethouder Theo Alkemade kwam woensdagochtend 24 augustus langs en verzorgde samen met de kinderen de aftrap van de campagne 'De scholen zijn weer begonnen'.


Op de foto: de wethouder neemt samen met de kinderen de campagne door.

Bij de verkeersles blijven

Met de campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ roept Veilig Verkeer Nederland automobilisten op om een gepaste snelheid te rijden. Kinderen dragen bij door tijdens hun tocht naar school helemaal bij de ‘verkeersles’ te blijven.