NOORDWIJK - De gemeente Noordwijk doet een oproep om verhalen, foto’s en ideeën in te sturen voor een historisch magazine over de gemeente in coronatijd.

Ons leven op z’n kop

In de jaren 2020 en 2021 zette Corona onze levens op z’n kop. Lockdowns, mondkapjes en een avondklok behoorden ineens tot ons dagelijkse leven. Nooit eerder hadden we te maken met een pandemie. En ook nooit eerder werd onze eigen lokale omgeving belangrijker dan ooit. We maakten een praatje aan de deur, gingen thuis uiteten en deden boodschappen voor de buren die in quarantaine zaten. Beroepsgroepen stonden voor grote uitdagingen en leverden enorme prestaties. Maar ook gingen we ‘en masse’ thuiswerken en gaven we onze kinderen thuisonderwijs. Werden de horeca, theaters en niet-essentiële winkels gesloten en ging het verenigingsleven op slot. Vaak met desastreuse gevolgen, maar ook met veel nieuwe initiatieven en alternatieve invullingen.


Geschiedenis
Er is zoveel verdrietigs en indrukwekkends gebeurd, hoe kijken we hier later op terug? Wat staat er straks over de jaren ‘20 en ‘21 in de geschiedenisboeken? Het waren moeilijke tijden, voor sommigen onder ons nog steeds. Ook waren er mooie initiatieven die we niet meer (willen) vergeten. In onze dorpen lieten inwoners, ondernemers en verenigingen veel veerkracht en saamhorigheid zien. De gemeente wil dit impactvolle stukje lokale geschiedenis vastleggen in een historisch magazine. Zodat de verhalen van de coronajaren in onze gemeente niet worden vergeten.

Oproep
De gemeente heeft hierbij jouw hulp nodig! Welke initiatieven, verhalen, momenten of personen moeten volgens jou absoluut in dit historische magazine terugkomen? Heb je foto’s die niet mogen ontbreken in dit magazine? Of andere suggesties? Stuur dan voor 1 oktober 2021 een e-mail met je foto, idee of verhaal aan het projectteam van het magazine via historischmagazine@noordwijk.nl