NOORDWIJK - De gemeente Noordwijk sluit uit voorzorg parkeerplaats Wantveld af vanaf zaterdagochtend 7 november 2020 8:00 uur tot zondag 8 november 2020 18:00 uur. Dit om drukte in de winkelstraten en bij het strand te voorkomen met het mooie weer. De oproep van de gemeente is om drukke plekken te vermijden om corona besmettingen te voorkomen. Dit besluit is genomen in overleg met Veiligheidsregio Hollands Midden.


Drukte vermijden

De kust lokt met het mooie najaarsweer, maar nog steeds is het beter de verleiding van een bezoekje te weerstaan. De gemeente roept mensen op niet massaal te gaan winkelen en naar het strand te komen en drukke plekken te vermijden. Politie en Boa’s kijken op zaterdag 7 november 2020 en zondag 8 november 2020 hoe het gaat met het verkeer en de toeloop. Mocht het op andere locaties te druk worden, dan wordt opnieuw afgestemd welke maatregelen er genomen kunnen worden zoals het verder sluiten van andere parkeerplaatsen.

Alleen de deur uit als het echt moet

Burgemeester Wendy Verkleij: We sluiten met gepaste tegenzin deze parkeerplaats af. Maar het moet, het aantal besmetting is te hoog. Het voorkomen van besmettingen met het coronavirus heeft nu ieders prioriteit. Blijf thuis. Alleen de deur uit als het echt moet. En houd je aan de 1,5 meter norm en de regel dat je niet in groepjes op straat bent of op een andere plek. Mensen moeten echt de drukte vermijden.