NOORDWIJK - De afgelopen weken was het parkeerterrein Langevelderslag dicht. Het had alles te maken met het ontmoedigingsbeleid van de gemeente gericht op het voorkomen van besmettingen met corona. De afsluiting is voor een deel opgeheven.


Bezoek ontmoedigen

Het strand van Langevelderslag is zeer populair. Geliefd onder meer bij inwoners uit Nieuw Vennep en Hoofddorp. Er is een groot parkeerterrein voor recreanten. Dit terrein was de afgelopen periode niet beschikbaar. Afgesloten. De gemeente deed dit om bezoekers te ontmoedigen te komen. Alles op alles om de verspreiding van corona tegen te gaan.

100 geopend
Er komt wat meer ‘lucht’. Vanaf dinsdag 28 april 2020 heeft de gemeente het parkeerterrein gedeeltelijk opengesteld. Het gaat daarbij om 100 van de 600 parkeerplekken. De overige blijven nog even niet beschikbaar. Dit om te grote toeloop te ontmoedigen. De gemeente volgt hoe het de komende tijd gaat. Wellicht kunnen er meer plekken beschikbaar gesteld worden de komende periode.

Op naar betaald parkeren
Maar er gaat meer veranderen. Ook Langevelderslag wordt voorzien van parkeerautomaten. Ze zijn besteld. De sleuven voor de aansluitingen worden binnenkort gegraven. De planning is dat op dit terrein alle voorzieningen vanaf 1 juni 2020 het doen.