NOORDWIJK - Dit Pinksterweekend zijn nog niet alle gemeentelijke parkeerterreinen geopend. Dit om drukte te vermijden. Voor fietsers zijn extra fietsparkeerplaatsen ingericht bij de vuurtoren.


Wantveld en Langevelderslag op 50%

Wie de komende dagen met de auto naar de kust komt, moet er rekening mee houden dat de gemeente enkele gemeentelijke parkeerterreinen gedeeltelijk afsluit. Het zijn ‘Wantveld’ en ‘Langevelderslag’. Ze zijn voor de helft afgesloten.

Vermijd drukte

Noordwijk OpenUp. Het is volop aan de gang. Coronabesmettingen voorkomen is en blijft echter topprioriteit. De gemeente volgt de komende dagen hoe de situatie zich ontwikkelt. Gaat het niet goed dan volgen aanvullende maatregelen om de veiligheid te bevorderen en om besmettingen te voorkomen. De oproep blijft om drukke plekken te vermijden en te zorgen voor 1,5 meter afstand.

Geopende parkeerterreinen

Nieuw is dat dit weekend de parkeerterreinen aan de Koningin Astrid Boulevard openblijven. Daar staat wel tegenover dat in De Zuid tijdelijke parkeerverboden zijn ingesteld. De gemeente Noordwijk en de wijkvereniging De Zuid hebben in het verleden met elkaar afspraken gemaakt over het bereikbaar en veilig houden van de wijk. Lees: ‘Tijdelijke parkeerverboden in De Zuid’.

Fietsparkeren

Mooi weer is ook fietsweer. Als er één ding is wat de gemeente heeft ervaren is dat bij mooi weer fietsers de weg naar Noordwijk goed weten te vinden. Vaak leidt het tot grote drukte. Zeker als de fietsers hun fiets parkeren op de strandafritten. Er is een extra fietsparkeervoorziening ingericht bij de vuurtoren. De gemeente vraagt alle fietsers om ervoor te zorgen dat de strandopgangen vrijblijven.

Scooters en bromfietsers

Scooters en bromfietsen veroorzaken de extra hinder doordat deze niet in het zand worden geparkeerd maar op de verharding van de strandopgangen. Hou ze vrij. Het is ruimte die nodig is om de anderhalve meter afstand te betrachten en ruimte die nodig is als de hulpdiensten er gebruik van moeten maken.

Verruimen en eigen verantwoordelijkheid

Recreanten zijn welkom in Noordwijk. De terrassen gaan open op 1 juni 2020. Echter de ruimte die er nu is betekent dat er een beroep wordt gedaan op de eigen verantwoordelijkheid. Juist nu moet het voor iedereen vanzelfsprekend zijn om de coronavoorschriften na te leven.