NOORDWIJK - De inwoners van het Oude Zeedorp in Noordwijk aan Zee startten medio augustus 2020 een petitie tegen de komst van een bedrijf. De gemeente laat nu de zaak onderzoeken door de Omgevingsdienst West-Holland.

Te druk. Gevaarlijk en mag het wel?
De petitie laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Door de komst van Post NL in het pand aan de Trompstraat is het veel te druk geworden in de wijk. Er doen zich veel gevaarlijke verkeerssituaties voor. En het is nog maar de vraag of zo’n bedrijf wel in het pand mag.

Alert en assertief
De gemeente is blij met de alerte en ook assertieve opstelling van de inwoners. “We hebben kennis genomen van de situatie en de zorgen van de omwonenden. We kunnen ons de zorgen goed voorstellen en hebben ze heel serieus genomen”, aldus wethouder Roberto ter Hark. Samen met zijn collega-wethouder Theo Alkemade liet hij met voorrang de situatie in kaart brengen om te bepalen wat er met het signaal uit de wijk gedaan kon worden.

Handhavingsverzoek
De gemeente heeft de Omgevingsdienst West-Holland inmiddels gevraagd om te onderzoeken of in het pand zomaar zo’n bedrijf kan zitten. Een officieel handhavingsverzoek. Dat is nodig. Want bestemmingsplannen bepalen de ‘gebruiken’ van locaties. Wethouder Theo Alkemade: “De ODWH is de aangewezen partij als het gaat om ‘gebruiken’ zoals die wel of niet toegestaan zijn door het bestemmingsplan en om op te treden als een gebruik strijdig is. Ook gaan we bepalen wat de impact van zo’n bedrijf is op de verkeersveiligheid. Zodra dit alles is uitgezocht, kunnen we vervolgacties ondernemen.”

Terug naar oude stek
Gemeente Noordwijk kreeg maandagochtend 24 augustus 2020 een berichtje dat het bedrijf teruggaat naar de oude locatie. Het Hof van Breloft. In ieder geval voor de komende 6 maanden. Komend half jaar zal er duidelijkheid moeten komen of Trompstraat 1D überhaupt nog wel tot de mogelijkheden behoort.