NOORDWIJKERHOUT - Wethouder Roberto ter Hark heeft op vrijdag 5 juni 2020 het regenboogpad ter hoogte van Brownies&downieS Noordwijkerhout officieel geopend. Een van de medewerkers van Brownies&downieS hielp hem daarbij. Zij deden dit onder toeziend oog van de 1e gasten op het terras. Een bijzonder moment voor velen: het 1e regenboogpad in Noordwijkerhout.


Iedereen gelijk

Het regenboogpad laat zien, dat iedereen welkom is in onze gemeente. We hebben respect voor verschillen. We willen dat iedereen gelijk wordt behandeld.

Motie
Op 19 november 2019 is door de gemeenteraad een motie van Lijst Salman Noordwijk en D66 aangenomen. Daarin werd verzocht om ideeën aan te leveren voor regenboogpaden in de gemeente Noordwijk.

Initiatief
Jolanda Volkerijk, de eigenaresse van Brownies&downieS, nam het initiatief voor het indienen van een verzoek voor de aanleg van het regenboogpad. Zij werd door Richard Brouwer van NZ Lokaal op deze mogelijkheid geattendeerd. Zij was direct enthousiast.

Het regenboogpad sluit perfect aan bij het concept van haar onderneming en de gedachtegang van de gemeente, dat iedereen in onze gemeente welkom is. Door de opening door wethouder Roberto ter Hark werd dit door het college nog eens onderstreept.