NOORDWIJK - Dreig je in de financiële problemen te komen door een hoge energierekening? Vanuit het rijk komt steun voor mensen die in de knel komen door de almaar stijgende energieprijzen.

Energiebesparende maatregelen

Gemeente Noordwijk ontvangt nog dit jaar van het rijk een bedrag bestemd voor kleinschalige energiebesparende maatregelen aan je woning. In 1e instantie is dit geld bedoeld voor inwoners die dit het hardst nodig hebben. Dit zijn huishoudens die leven van een minimuminkomen of net erboven. Maar bijvoorbeeld ook voor eigenaren van een huis dat slecht geïsoleerd is.

Meld u bij de gemeente

We gaan deze huishoudens helpen bij het zuiniger omgaan met energie. Inwoners die hiervoor in aanmerking komen, kunnen zich vanaf nu melden bij de gemeente. Dit kan via de e-mail. Ook kun je direct een afspraak maken met een energiecoach via:

Maak een afspraak

Energiecoaches

De komende tijd gaan de energiecoaches thuis langs bij inwoners die zich hebben aangemeld. Hiervoor maken ze eerst een afspraak. De energiecoaches geven persoonlijk advies hoe je zuiniger om kunt gaan met energieverbruik. Ook kunnen zij helpen bij het nemen van eenvoudige maatregelen die de kou buitenhouden. Bijvoorbeeld tochtstrips. Hiermee bespaar je op energie én je portemonnee.

Energiearmoede tegengaan

De gemeente Noordwijk zet de specifieke uitkering (SPUK) in om energiearmoede tegen te gaan. Zodra er meer bekend is over de rijksregeling SPUK melden wij dit op onze website.