NOORDWIJK - Rookvrij strand van gemeente Noordwijk in de hoofdrol van de filmopnames voor spot 'De Rookvrije Generatie'. 'Gezonde zeelucht = rookvrij'. Zo simpel is het.

Proef deel strand bij De Zeespiegel
De opnames werden begin juli 2022 geschoten op het Noordwijkse strand bij een Noordwijks’ strandpaviljoen: De Zeespiegel bij de Duindamse Slag. Voor de gelegenheid werd daar een deel van ons strand officieel afgebakend en rookvrij verklaard.

Nederland rookvrij a.u.b.
De campagnespot werd geschoten in opdracht van Gezondheidsfondsen voor rookvrij Nederland. Dit is een samenwerking tussen de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds, met als doel dat niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken.

De rookvrije generatie hoort bij Noordwijk
Het was een gezellige opnamedag. Met veel kinderen in de hoofdrol. Want die zijn de toekomstige rookvrije generatie. Deze Rookvrije Generatie hoort gemeente Noordwijk. Noordwijk bouwt namelijk gestaag aan een imago rond ‘Vitaliteit’, ‘Positieve Gezondheid’ en ‘Heilzame kustplaats’ ofwel ‘Thalasso’.

Het Gezonde Strand
De proef met een rookvrij strand werd vastgelegd in de Strandnota Het Gezonde Strand. De gemeenteraad stelde de nota eerder dit jaar vast. 'Gezonde zeelucht = rookvrij' zo staat er bondig. De proef zal uitwijzen of de bezoekers het stukje rookvrij strand weten te waarderen.

Gezonde zeelucht = rookvrij
De heilzame en gezonde zeelucht vervat in het mooie woord Thalasso, is het goud dat inwoners, ondernemers, verenigingen en gemeente met elkaar in handen hebben. Niet voor niets hebben ze de erkenning van de European Spas Association op zak en kunnen ze uitgroeien tot Noordwijk Thalasso Kuuroord aan de Noordzee.