NOORDWIJK - Met een ferme klap van de sloophamer startte de komst van een tijdelijk parkeerterrein op het terrein Admiraal - Verloop. Waar komt de behoefte aan tijdelijke parkeerplaatsen vandaan? Het heeft alles te maken met de werkzaamheden aan de kust.


Start sloop
Met een klap van de sloophamers begonnen wethouder Roberto ter Hark en aannemer Allard de Wilde (op foto rechts) woensdag 6 januari 2022 de sloop van het voormalig visbedrijf Admiraal De Witt aan de Schoolstraat in Noordwijk aan Zee. Tezamen met het Verloop-terrein wordt de plek een tijdelijke parkeerterrein voor 150 auto’s. Dichtbij de winkelstraat in Noordwijk aan Zee.

Voor het toeristisch seizoen beschikbaar
De sloop duurt tot eind februari 2022, zo is de verwachting. Daarna volgt de afwerking. Onder meer kabels en sensoren in de grond voor het Parkeer Route Informatie Systeem (PRIS), wat straatmeubilair, straatstenen, beplanting, 4 laadpalen en natuurlijk de betaalautomaat. Verkeer- en Parkeerwethouder Roberto ter Hark spreekt de verwachting uit dat de tijdelijke parkeerplaats voor het toeristisch seizoen 2022 beschikbaar is.

Winkels bereikbaar, wijk ontlast
Er is goed nagedacht over deze plek. De Hoofdstraat is een belangrijke winkelstraat. Op deze manier krijgt de straat aan meerdere kanten een parkeerterrein en wordt ervoor gezorgd dat de winkels goed bereikbaar zijn. Nog een effect. Rondom deze locatie is in de woonwijk parkeerdruk. Het parkeerterrein zorgt ervoor dat bezoekers en toeristen op het parkeerterrein gaan parkeren en niet in de woonwijk.

Er wordt gewerkt aan de kust
Op korte termijn staan in Noordwijk aan Zee grote werkzaamheden gepland. Nodig om het gebied mooier te maken. Het project de Parallel-boulevard is gestart. Tijdens deze werkzaamheden is het onvermijdelijk dat ook parkeerplaatsen tijdelijk verloren gaan waardoor de parkeerdruk wat toeneemt. Naast de aanleg van extra tijdelijke parkeerplaatsen op de Koningin Wilhelmina Boulevard is ook deze locatie aan de Schoolstraat/Nieuwe Zeeweg gekozen.

Alles op een rij:

- op Admiraal/Verloop-locatie komen tijdelijke extra 150 parkeerplaatsen voor tenminste 5 jaar
- de ingang en uitgang van het tijdelijke parkeerplaats komt aan de Nieuwe Zeeweg.
- parkeerterrein wordt aangesloten op het PRIS. Dan ziet iedere automobilist waar en hoeveel parkeerplekken er beschikbaar zijn. Is er minder zoekverkeer. Worden parkeerplekken beter benut.
- 4 parkeerplaatsen met een voorziening voor elektrisch laden e-auto’s.