NOORDWIJK - Gemeente Noordwijk wil haar jongeren helpen om fysiek en mentaal gezond te zijn en blijven. Na gesprekken die de gemeente voerde met Noordwijkse jongeren blijkt er een groeiende behoefte te zijn naar bewegen in de buitenruimte. Sinds 3 augustus is sporten op het strand mogelijk bij de afrit op de Koningin Astrid Boulevard 103, naast de Kust-surfvereniging.


Lekker in je lijf

Zowel ouderen als jongeren werken aan hun lichaam om lekker hun lijf te zitten en zich fit te voelen. Gelukkige en gezonde inwoners zijn uiterst belangrijk. Helaas is het niet altijd voor iedereen toegankelijk. Een fitness abonnement is vaak duur of gebonden aan een bepaalde leeftijdsgrens. Samen met jongeren is er een plan ontworpen om sporttoestellen te op het strand te realiseren. Het college heeft daarom € 50.000 vrijgemaakt.

Toplocatie om te sporten

Na bestuderen van het bestemmingsplan, bleek de locatie bij de Kust-surfvereniging Noordwijk voor de sporttoestellen de enige locatie waar dit mogelijk was. De sporttoestellen kunnen door jongeren, leden van de Kust-surfvereniging Noordwijk, strandgasten en inwoners gebruikt worden.
De link met goede sportvoorzieningen is voor gemeente Noordwijk zeer passend. Noordwijk is een erkende heilzame zeebadplaats, ook wel beter bekend als ‘Thalasso’. De ligging aan de zee brengt verschillende positieve effecten op de gezondheid met zich mee. De sporttoestellen op het strand bieden de kans om op een laagdrempelige manier te werken aan de eigen vitaliteit.

Aan de slag!

Iedereen die wil, kan per 3 augustus gebruik gaan maken van de sporttoestellen.