NOORDWIJK - Leerlingen van CBS Hoffenne Noordwijk kregen medio juli 2020 een actief lesje verkeersveiligheid. Als dank voor hun deelname aan de 10 van Noordwijk. Streetwise is ontwikkeld door de Edwin van der Sar Foundation en de ANWB.


Edwin van de Sar Foundation

CBS Hoffene deed vorig jaar mee aan de loop van de 10 van Noordwijk en zamelde zo een mooi bedrag in voor de Edwin van de Sar Foundation. Om de kinderen hartelijk te bedanken voor hun deelname kregen ze een dag verkeerseducatie en een mooie helm van de Edwin van de Sar Foundation. Normaal gesproken moeten scholen hier een eigen bijdrage voor betalen, maar dit hoeft Hoffene nu niet te doen.

Een dag verkeerseducatie

Het was een bijzonder lesje. Streetwise. De Edwin van der Sar Foundation heeft in samenwerking met de ANWB een programma ontwikkeld dat Streetwise heet. Dit programma bestaat uit het geven van verkeerseducatie op basisscholen (meestal groep 3 en 4) en daarbij krijgen de kinderen een mooie helm. Ook worden ouders betrokken bij het programma: enerzijds vanuit de hoop dat ouders vaker de auto zullen laten staan en samen met hun kinderen naar school zullen fietsen en anderzijds vanuit de invloed van de ouders op de perceptie van de kinderen over (deelnemen aan) het verkeer.

Bijdragen aan de verkeersveiligheid

Het doel van de samenwerking van de Edwin van der Sar Foundation en de ANWB is om aan de hand van het programma ‘Streetwise’ voor de kinderen van groepen 3 en 4 veilig naar school te laten leren fietsen. Om onervaren fietsers in het verkeer beter te beschermen wordt een fietshelm aangeboden aan de groepen 3 en 4 van de basisschool. Door alle kinderen in deze generatie te voorzien van een fietshelm, dragen we bij aan de verkeersveiligheid rondom basisscholen en verminderen we het aantal verkeersslachtoffers met hoofd- en hersenletsel.

De Edwin van der Sar foundation organiseert al een aantal jaar een loop om op die manier geld in te zamelen voor beweegprojecten voor mensen met hersenletsel. Het is een loop van 10 kilometer. Daarnaast is er ook een Kidsrun van 1,5 km en basisschool Hoffene doet hier graag en actief aan mee. Vorig jaar hebben zelfs tussen de 60 en 70 kinderen van basisschool Hoffene meegelopen voor dit goede doel! De inschrijving kost € 5,- per kind, en dat geld gaat ook naar de Edwin van der Sar foundation. Dit jaar deed CBS Hoffene ook mee aan de alternatieve loop: 10 rondjes om de school van in totaal 1,5 kilometer.

Interesse in Streetwise? Lees: ‘Veilig fietsen naar school’.