NOORDWIJK - Wethouder Dennis Salman heeft donderdag 24 februari 2022 een bezoek gebracht aan het rookvrije sportpark van tennisvereniging de Boekhorst.


TV de Boekhorst heeft een groot aantal jeugdleden. Daarom wil de vereniging de stap maken naar een Rookvrij Sportpark. Hier is de afgelopen maanden hard aan gewerkt. Samen met de partners Goed Bezig Noordwijk en Team Fit is de tennisvereniging geholpen met het rookvrij maken van het sportpark. De gemeente Noordwijk heeft in het nieuwe Sportbeleid (Sport Beweegt Noordwijk) en in het Preventieakkoord Gezondheid opgenomen dat zij aan de slag gaan met gezonde en rookvrije sportparken.

Rookvrij

Vanaf 1 januari 2022 is de tennisvereniging officieel rookvrij, met uitzondering van 1 aangewezen rookplek, uit het zicht. Iedereen is en blijft hiermee welkom op de vereniging. TV de Boekhorst wil laten zien dat zij bewust bezig is met een gezonde omgeving. Op deze manier beschermen zij de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijk meeroken.

Goed voorbeeld

Samen met het bestuur en jeugdleden van de tennisvereniging, Team Fit en Goed Bezig Noordwijk werd het nieuwe Rookvrije bord onthuld. De vereniging ontvangt een bord en een stoeptegel van de Rookvrije generatie voor op het sportpark. Wethouder Dennis Salman: Laat tennisvereniging de Boekhorst een voorbeeld zijn voor alle andere verenigingen binnen onze gemeente Noordwijk. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Een rookvrij sportterrein draagt bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie!