NOORDWIJK - Op maandag 12 september 2022 starten de vervolgwerkzaamheden aan de Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee. De tweede helft van de grote opknapbeurt. Deze tweede helft duurt tot eind maart 2023, met een geplande uitloop naar april 2023.


Startpunt

De startwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd op het kruispunt van de Parallel Boulevard met de Lage Wurft en de Schoolstraat. Dat is fase 5 in het onderstaand overzichtskaartje; vanaf de Nicolaas Barnhoornweg en Schoolstraat 75 tot Parallel Boulevard 208 (The Flying Pig). De kruispunten met de Schoolstraat en de Lage Wurft worden afgesloten. De Koningin Wilhelminaboulevard is bereikbaar via het Vuurtorenplein Vanaf 9 uur 's morgens sluiten wij dit deel van de Parallel Boulevard af. De afgesloten wegen worden gesynchroniseerd met de verschillende navigatiesystemen zoals Google Maps.

Omleidingsroutes bewoners en bezoekers

  • aangepaste routes voor busdiensten: buslijnen 20, 90 en 385 rijden tijdens de werkzaamheden een aangepaste route.
  • fietsers worden met borden omgeleid.
  • de Parallel Boulevard is altijd bereikbaar voor voetgangers en nood- en hulpdiensten.
  • voetgangers kunnen gebruik maken van de loopschotten langs het werkterrein. Zo zijn alle woningen en ondernemingen bereikbaar.
  • de gebiedsconciërge veegt dagelijks het pad schoon. Hij is altijd bereid uw vragen te beantwoorden.

Parkeergarages en parkeerplaatsen

Vanaf 9 uur 's morgens geldt een parkeerverbod op het af te sluiten deel van de Parallel Boulevard, de Schoolstraat en de Lage Wurft. De parkeergarages en pleinen met parkeerplaatsen in de buurt blijven bereikbaar voor verkeer via de Jan van Henegouwenweg en de Parallel Boulevard. Je ziet ze hier op het plaatje. Ook het parkeerplein bij de Nicolaas Barnhoornweg blijft bereikbaar. Omwonenden ontvangen informatie over alternatieve plaatsen voor parkeren via de post. De projectorganisatie verzendt deze informatie vóór 31 augustus. Vanaf begin september zullen er ook weer wekelijkse updates via de bouwapp worden verzonden.

De tweede helft

Dura Vermeer leverde de eerste helft van de grote opknapbeurt binnen de afgesproken tijd opgeleverd. Van de uitloopmaand april hoefde geen gebruik gemaakt te worden. Dat geeft goede hoop op het verloop van de tweede helft.

Versneld terugblikken

Je kunt het verloop van de werkzaamheden terugkijken. Versneld. In een paar minuten zie je een werk van vele maanden. Bekijk de Timelapse.

Communicatie

Ook de tweede helft is een klus om rekening mee te houden. Goed te weten dat gemeente Noordwijk, Dura Vermeer en het Hoogheemraadschap van Rijnland omwonenden en geïnteresseerden zeer regelmatig informeren over de voortgang.

Voor hun staan klaar:

  • de BouwApp
  • een projectwebsite
  • een eigen digitale nieuwsbrief

Daarnaast krijgen de omwonenden regelmatige informatieve brieven. Bijvoorbeeld over de bouwkundige opnames.