NOORDWIJK - Woensdag 26 mei 2021 werden de eerste T-liggers voor de nieuwbouw op het sportpark aan de Lageweg gelegd. Een belangrijk moment in het project.


Mooi moment
28 T-liggers, elk 30 meter lang en 30 ton zwaar, waren vanuit Friesland naar de kust getransporteerd. T-liggers zijn een soort balken die het dak van de nieuwe sporthal vormen. De hal van het nieuwe complex op het sportterrein van voetbalvereniging SJC Noordwijk. Leuk detail. Op het dak van de hal komt de kantine.

Meemaken
Bouwer BAM pakte groots uit. De grootste kraan van Nederland was present om de liggers op de juiste plek te krijgen. Wethouder Sjaak van den Berg trok naar de locatie om het moment mee te maken. Op de foto staat hij rechts, in de blauwe jas. Tezamen met de voorzitter van SJC, Herman Meijvogel en Leendert Kool, directeur BAM.

Veilig door
Eerder nog was de bouw stilgelegd om constructieproblemen bij een wand. Maar nu kunnen we veilig door, zei de sportwethouder. Hij is blij dat de aanleg van het nieuwe complex van voetbalvereniging SJC met een verdiepte sporthal meteen weer opgepakt is. Het tempo zit er goed in. Donderdag ligt de laatste T-ligger op zijn plek. Stilaan krijgt het nieuwe complex de komende maanden vorm. Gemeente en voetbalvereniging verwachten dat het complex februari 2022 klaar is.