NOORDWIJK - Vrolijk, gezellig en natuurlijk. De Vrolijke Schapen trekken door gemeente Noordwijk. Altijd leuk om te zien. Maar als ze hun knabbelwerk hebben verricht zie je goed hoeveel afval er ligt.


Klaar voor de zomer
De Vrolijke Schapen doen gemeente Noordwijk weer aan. Zaterdagmiddag zijn ze naar het Oosterduinse meer gelopen. Daar staan ze nog tot donderdagochtend 4 juni 2020. Ze werden ook nog even goed onder handen genomen. Lekker kort. Lekker fris. Klaar voor de zomer.

Leuke reacties
De herder krijgt veel leuke reacties op de vrolijke schappen. “Het gaat goed, mensen worden er vrolijk van. Ze nemen veel foto’s, stellen vragen en geven lieve reacties”. Vooraf heeft ze een hondenuitlaatservice op de hoogte gesteld en die was zo vriendelijk om rekening te houden met de aanwezigheid van de kudde.

Troep wordt zichtbaar
De kale schapen knabbelen er ondertussen rustig op los. Dat is natuurlijk onderhoud. Ze maken het gras lekker kort. Ze masseren de bodem met hun hoefjes en bemesten het land op een natuurlijk wijze. Niet helemaal stil. Want zo’n kale kudde geeft soms heel wat gemekker. De herder meldt nog wel: “Er ligt weer erg veel afval dat de schapen tevoorschijn eten.”