NOORDWIJK - Wanneer je symptomen hebt van het coronavirus, is het noodzakelijk om je te laten testen op het coronavirus. Doordat je dit doet, weet je of je het coronavirus in je hebt of juist niet. Coronatest in Noordwijk: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Als je last hebt van een verkoudheid, griep, hoesten, loopneus, keelpijn of plotseling smaak of reuk verlies, is het handig om online ene afspraak te maken voor een corona test. Als je een afspraak hebt gemaakt, is het de bedoeling dat je tot de afspraak thuis blijft. Als je naar de afspraak moet, moet je een ID meenemen. Daarnaast kun je op de fiets of met de auto. Je mag dus niet met het openbaar vervoer naar de testlocatie komen.

Bij de corona test locatie, is het nog steeds noodzakelijk om de 1,5 meter maatregel aan te houden. Wanneer je aan de beurt bent, kan je op een stoel gaan zitten. Hier wordt de corona test uitgevoerd. Terwijl je op de stoel zit, kunnen mensen uit de rij je niet langer zien. De coronatest zelf duurt maar enkele minuten. Nadat je klaar bent, kan je naar huis gaan en kan je gaan wachten op de corona test uitslag.

Wanneer krijg je de uitslag van de corona test?
Als je getest bent op het coronavirus, is het de bedoeling dat je niet meer naar buiten gaat. Het is dan de bedoeling dat je je ook echt besmet gaat gedragen. Je mag daarom geen visite ontvangen of naar de winkel. Wel mag je nog de hond uitlaten. Doe dit wel wanneer het rustig is op de straat. De uitslag van de coronatest kan je binnen 48 uur verwachten. Vaak is dit al binnen 30 uur. Als je positief bent getest op het coronavirus, is het noodzakelijk om binnen te blijven totdat je 24 uur klachten vrij bent. Als je negatief bent getest op het coronavirus, hoef je niet langer meer in quarantaine. Je kan gewoon weer verder met je dagelijks leven, want je bent niet besmet met het coronavirus.

Ook voor een corona snel test kun je terecht bij een testlocatie
Coronatest in Noordwijk: overzicht kosten en sneltest locaties. Als je hoogstwaarschijnlijk geen tijd hebt om 48 uur te wachten op een normale coronatest, kan je er voor kiezen om een corona snel test aan te vragen. Door de snel test weet je binnen 15 minuten of je besmet bent met het coronavirus. De corona snel testen zijn handig voor mensen die met spoed ergens moeten zijn en een negatieve test verklaring moet kunnen tonen. De snel test kun je makkelijk aanvragen als je belt naar het landelijke GGD nummer. De GGD zal dan een afspraak voor je maken. Tijdens de afspraak wordt de corona snel test uitgevoerd. Als het testen voorbij is, kun je 15 minuten gaan wachten totdat je de uitslag binnen hebt.