LEIDEN - Reizigers tussen Leiden, Katwijk en Noordwijk kunnen nu tot 6 keer per uur met de nieuwe R-net lijnen 430 en 431 reizen. De nieuwe R-net corridor werd op 21 mei digitaal geopend.


Wie met de bus gaat tussen Leiden, Katwijk en Noordwijk reist voortaan sneller en stukken comfortabeler. Met een druk op de knop openden gedeputeerde Floor Vermeulen, bestuurder Arno van Kempen (Regio Holland Rijnland), wethouder Ashley North (Leiden), wethouder Rien Nagtegaal (Katwijk) en wethouder Roberto ter Hark (Noordwijk) digitaal de nieuwe R-net lijnen tussen Leiden-Katwijk-Noordwijk.

Reizigers kunnen al vanaf zondag 9 mei met de R-net lijnen 430 en 431 reizen. Met de digitale opening is de realisatie van de eerste fase van de R-net corridor tussen Leiden-Katwijk-Noordwijk afgerond.

Gedeputeerde Floor Vermeulen: "Ik ben er trots op dat we met deze nieuwe R-net lijnen de bereikbaarheid van de regio flink kunnen verbeteren. Mensen kunnen nu nog sneller en comfortabeler tussen Leiden en Katwijk reizen. Maar we zijn nog niet klaar. We willen ook nog een aparte busbaan maken van Valkenburg Oost tot de Zeeweg in Katwijk. Iedereen kan hierover op korte termijn meedenken."

De nieuwe R-netroutes dragen bij aan de bereikbaarheid van Leiden, Katwijk en ESA/Estec in Noordwijk. De bussen van lijn 430 en 431 zijn snel en rijden tot 6 keer per uur, waardoor reizigers een kortere wachttijd hebben en daardoor sneller op hun eindbestemming zijn. Vervoerder Arriva rijdt de R-net lijnen tussen Leiden, Katwijk en ESA/Estec in Noordwijk met bussen in de herkenbare rood-grijze R-net uitstraling. Kijk voor de dienstregeling op www.arriva.nl/rnet

De provincie Zuid-Holland en gemeente Katwijk hebben het afgelopen jaar veel werk verzet om de start van de nieuwe R-net lijnen mogelijk te maken. Zo werd vorig jaar de fietstunnel aan de Zeeweg in Katwijk aangelegd en werden er nieuwe R-net haltes gemaakt. Bestaande R-net haltes werden omgebouwd naar R-net haltes met digitale reisinformatie en fietsparkeerplekken. Daarnaast legde de gemeente Katwijk een busstrook aan langs de Koningin Julianalaan (Noord) en werd de rotonde Biltlaan/Rijnsoever aangepast.

Snel van A naar B
Als provincie vinden we het belangrijk dat iedereen snel, veilig en duurzaam van A naar B kan reizen en kunnen kiezen op wat voor manier ze dat doen. Daarom investeren we in alle vormen van vervoer, waaronder openbaar vervoer. Het nog beter bereikbaar maken van Zuid-Holland is één van onze belangrijkste taken.