NOORDWIJKERHOUT - Tweehonderd inwoners van Noordwijkerhout hebben zondag 26 april een vrolijk bloemetje ontvangen. Femke de Jager, van de blog Girls Run The World, bracht tijdens haar hardlooproute de bloemetjes in haar woonplaats rond.


Samen met de twee andere dames van haar blog www.girlsruntheworld.nl vond Femke dat ze iets moest doen in deze lastige tijd. Normaal gesproken reist ze de wereld rond en schrijft ze over hardlopen op de mooiste plekken ter wereld. Reizen gaat op dit moment niet, maar hardlopen wel. Daarom bedacht ze de RegioRun, een virtuele run, fiets- of wandeltocht voor het goede doel. Ruim honderd deelnemers kochten een virtueel startbewijs. Met de winst steunen de drie dames een goed doel uit hun eigen regio.

De Noordwijkerhoutse Femke koos voor kwekerij Hulstflowers en de inwoners van haar woonplaats. De actie leverde veel blije gezichten op. Femke: "Ik ben trots op deze prachtige regio en ik ben blij dat we met elkaar de lokale ondernemers kunnen steunen tijdens deze crisistijd."

De twee andere dames van Girls Run The World deden een dergelijke actie binnen hun eigen regio. Bekijk hier de actie van Esmar in Heerhugowaard.